Amennyiben a valós Fiat Ducato raktér méretek érdeklik érdemes végig olvasni ezt a cikket!

A Fiat Ducato az egyik legkedveltebb modell a nagy furgon kategóriában! Mivel eladó kisteherautóink között sok Ducato található, ügyfélszolgálatunkon szinte minden nap érdeklődnek kedves ügyfeleink Fiat Ducato raktér méretekkel kapcsolatban. Ezért ebben a cikkünkben szeretnénk segítséget nyújtani a Citroen Jumper / Peugeot Boxer raktér méretekkel kapcsolatban! Csak három tengelytáv opció közül választhatnak a Fiat Ducato vásárlók, mégis 4 raktér hossz rendelhető. Akár bérelni , akár vásárolni szeretne kisteherautót ezt mindenképpen érdemes figyelmesen elolvasnia! A raktér méreteket saját kisteherautóinkon mérjük, nem gyári adatokat használunk ezzel is szeretnénk valós segítséget nyújtani a döntéshozatalban! Az első és legfontosabb amit tisztáznunk kell, hogy a három kisteherautó típus(Fiat Ducato, Peugeot Boxer, Citroen Jumper) raktér méretei megegyeznek, ezért ebben az írásunkban felválta fogjuk használni a típusokat! Az általunk leggyakrabban forgalmazott  2006-tól napjainkig gyártott III. generációs Fiat Ducato raktér méreteivel fogunk foglalkozni. Az 1981 óta gyártott Fiat Ducato III generációja a gyártók egyik legsikeresebb modellje, 2006 óta kisebb módosításokkal, korszerűsítésekkel ugyan abban a formában gyártják őket! Fiat ducato raktér méret Fontos, hogy aki szeretné teljesen kihasználni a plató méretet, érdemes ha még az általunk mért Fiat Ducato raktér méretekből is levon 5-15 cm-et, mivel a hátfal minden esetben bele lóg a hasznos plató méretbe, ahogy azt a következő képünkön meg lehet figyelni. Fiat ducato raktér méret   Nézzük meg tehát részletesen a Fiat Ducato raktérméreteket képekkel, valós adatokkal:

Dimenzió L1H1 L2H1 L2H2 L3H2 L4H3
Raktér hossza 265cm 307cm 307cm 360cm 395cm
Raktér Szélessége 180cm 180cm 180cm 180cm 180cm
Kerékjárat közti szélesség 142cm 142cm 142cm 142cm 142cm
Ajtó magasság 150cm 150cm 178cm 178cm 198cm
Ajtó szélesség 157cm 157cm 157cm 157cm 157cm

Fiat Ducato/ Citroen Jumper/ Peugeot Boxer L1H1 raktér méretek:

Fiat Ducato L1h1 méret Fiat Ducato L1h1 méret

Peugeot Boxer plató méret L1H1
Raktér hossz                265cm
Raktér szélesség.        180cm
Kerékív között.            142cm
Hátsó ajtó magasság 150cm

Ez a legkisebb méret, ennek ellenére igen népszerű, alkalmas belvárosi munkákhoz, a legtöbb parkolóházban is kényelmesen elfér. Előnye a kisebb furgonokhoz képest, hogy a rakodás kényelmesebb, jobban ki lehet a rakterében egyenesedni. Viszonylag rövid tengelytávja a szűk belvárosi utcák kedvencévé teszi. Érdekessége a Ducato-nak, hogy kategória társaihoz képest, sokkal nagyobbat fordulnak az első kerekek, így sokkal fordulékonyabb.

Fiat Ducato L2h1 raktér méretek:

Peugeot Boxer plató méret L2H1
Raktér hossz                307cm
Raktér szélesség.        180cm
Kerékív között.            142cm
Hátsó ajtó magasság  150cm

Képek Hamarosan! Az a kisebb Ducato hosszított változata, 50 cm-el hosszabb a raktere,  ami számos felhasználási mód számára kifejezetten előnyös. Előnye, hogy bár hosszabb még mindig alacsony, így fogyasztása kedvezőbb lehet magasított társainál.

Fiat Ducato L2H2 plató méretek:

Fiat ducato l2h2 raktér méret

Fiat ducato l2h2 raktér méret

Fiat ducato l2h2 raktér méret

Fiat ducato l2h2 raktér méret

Peugeot Boxer plató méret L2H2
Raktér hossz                307cm
Raktér szélesség.        180cm
Kerékív között.            142cm
Hátsó ajtó magasság  178cm

Mi csak úgy hívjuk, hogy az „aranyközép út”. Egy nagyon, hasznos, gyakran használt méret a hossza még éppen kényelmes szűkebb utcákban, parkoló helyeken azonban magassága már nem engedi be a parkolóházak nagy részébe.

Fiat Ducato L3H2 méretek:

ducato l3h2 fiat ducato l3h1 raktér méret

Peugeot Boxer plató méret L3H2
Raktér hossz                360cm
Raktér szélesség.        180cm
Kerékív között.            142cm
Hátsó ajtó magasság 178cm

Az L3H2 Ducato raktér méretet már az úgynevezett „furgonosok” is használják nemzetközi szállításban, 3 Eu paletta kényelmesen elfér benne. A legkönnyebb arról felismerni az L3H2 Citroen Jumper-eket, hogy hosszúnak néznek ki, de még nincs rajtuk szélesség jelző. Az ilyen furgonok még könnyebben beszerezhetőek, áruk nem olyan magas mint a hosszabb raktér mérettel rendelkező társaiké.

Fiat Ducato maxi L4H3 :

Fiat ducato maxi raktér méret

Fiat ducato maxi raktér méret

Fiat ducato maxi raktér méret

Fiat ducato maxi raktér méret

Peugeot Boxer plató méret L4H3
Raktér hossz                395cm
Raktér szélesség.        180cm
Kerékív között.            142cm
Hátsó ajtó magasság  198cm

Ez a méret viszonylag ritka, akkor érdemes használni, ha tényleg szükségünk van óriási rakterére. Legkönnyebben arról lehet felismerni, hogy oldalán szélességjelző prizmák találhatóak. Elképesztő közel 4 méter hosszú rakteréhez egy közel 2 méter magas hátsó ajtónyílás társul. Hossza miatt a belvárosi közlekedés kényelmetlen egy Ducato Maxi-val, magassága miatt pedig már az enyhébb széllökéseket is megérezni vele. További hátránya a magasságának, hogy a fogyasztást is jelentősen megnövelni. Egyébként a használtauto.hu katalógusából nagyon sok hasznos információhoz juthatunk (súly adatok, tengelytáv, motor verziók stb…), de a gyári méretek sajnos gyakran túloznak. Ahogy a vezess.h cikkében már tavaly olvashattuk a legújabb Opel Movano is már Fiat Ducato alapokon nyugszik, így ez az írásunk azoknak is hasznos lehet akit az új Opel Movano raktér méretei érdekelnek. Az új Opel Movano vásárlói a vezess.hu cikke szerint négyféle hossz ( L1-4) és háromféle magasság (H1-3) közül választhatnak, tehát a méretei teljesen megegyeznek. Számunkra nagyon furcsa nagyjából húsz év Renault Master alapokon nyugvó Movano után látni ezt az „olasz” Movano-t. Biztosak vagyunk benne, hogy nem lesz nehéz megszokni a látványt mivel a Ducato az egyik legszebb kisteherautó típus. Reméljük, ebben a cikkünkben segítettünk a  Fiat Ducato méret választásban. Amennyiben szeretne kisteherautót vásárolni nézzen szét eladó furgonjaink között! Kérjen ajánlatot hosszú vagy rövid távú bérlésre, bérautóink között megtalálható a méretek nagy része.