Kisteherautó javítás

 Renault Trafic hibák

Renault trafic szervizelés

A leggyakoribb Renault Trafic típushibák és megoldásaik

 

Elsőre kicsit érdekesnek tűnhet, hogy típushibákról írunk az általunk leggyakrabban forgalmazott, bérbe adott autótípusról, továbbra is kiszeretnénk emelni, hogy flottánkban(rengeteg más típushoz képest) a legkedvezőbb fenntartása a Trafic-oknak van, ennek ellenére természetesen ezeknek az autóknak is vannak típushibái.  Ebben a cikkünkben a leggyakoribb Trafic hibákkal és megoldásukkal kapcsolatban szeretnénk segítséget nyújtani, hogy kedves olvasóinknak ne kelljen megfizetnie a „tanulópénzt”.

Mint minden hasonló cikkünkben ebben is már az elején szeretnénk leszögezni, hogy az Opel Vivaro-k (és a Nissan Primastar-ok) lényegében teljesen azonosak a Trafic-okkal, így az Opel Vivaro típushibák is azonosak. Reméljük nem bizonytalanítunk el senkit, Nem véletlen, hogy bérautóink 90%-a vagy Renault Trafic vagy Opel Vivaro!

 

1.Renault Trafic váltó bowden szétakadás

 A Renault Trafic-nál és így a Vivaro-nál is nagyon gyakori és igen bosszantó hiba a váltó bowden szétakadása. Számtalanszor jártunk már úgy, hogy autó átadás után nem sokkal hívott reszkető hangon kedves ügyfelünk, hogy az autó váltója elromlott mi van ilyenkor? Természetesen amennyiben elromlott volna sem érte volna kár ügyfeleinket, de szerencsére az esetek nagy többségében, ilyenkor csak a váltó bowden akad ki.

Megoldás a Vivaro váltó bowden problémára:

Szerencsére  a váltó bowden problémát egy néhány ezer forintos alkatrész segítségével meg lehet oldani, létezik ugyanis egy rögzítő aminek segítségével megelőzhető a baj. Mi az összes általunk használt Trafic-on elvégezzük ezt a javítást, így rengeteg szállítási, mentési költségtől kíméljük meg cégünket. Amennyiben szeretne ilyen rögzítőt vásárolni, keresse kollégáinkat telefonon.

Renault Trafic váltóbowden rögzítő

Természetesen mi minden bérautónkon elvégeztük ezt a megelőző műveletet illetve kedves  vásárlóinknak is felajánljuk a lehetőséget, így sok kellemetlenségtől kímélhetjük meg ügyfeleinket.

2.Renault Trafic kuplungpedál beesikRenault Trafic kuplung beesik

Opel Vivaro-nál (és persze mind a három modellnél) gyakori és nagyon kellemetlen jelenség, hogy beesik a kuplung pedál. A jelenséget több hiba is okozhatja, elég kellemetlen tud lenni amikor megtörténik.

A három lehetséges ok:

 

  • Központi kinyomó csapágy hibája

Renault kinyomó csapágy probléma

Ez a legköltségesebb és leggyakoribb probléma. Az alkatrész ára nem magas (mivel Trafic-ról van szó), jó minőségben is elérhető 20.000 Ft. körül. A problémát inkább a cseréje jelenti, ugyanis lekell venni a sebességváltót a cseréhez. Mivel a munka ára magasabb mint az alkatrészé az UniVan műhelyben mi mindig kuplung szettel együtt cseréljük. Szerencsére a Vivaro és Trafic kuplung árak a többi kisteherautóéhoz képest igen kedvezőek, kettős tömegű lendkerék illetve hasonló bonyolító tényezők 2.0 köbcentis motorig nincsennek.

  • A következő lehetséges probléma a felső kuplung munkahenger hibája(fő munkahenger).

Szintén gyakori probléma, felismerni legkönnyebben arról lehet, hogy a kuplung bizonyos esetekben nehezen ugyan, de felkeményedik. Cseréje egyszerűbb, a légtelenítése lehet elsőre nehézkes, de viszonylag egyszerűen megoldható! A felső munkahenger ára jó minőségben(gyáriban) is 20.000 Ft körül van cikkünk írásának pillanatában!

Opel Vivaro kuplung munkahenger hiba

 

  • Szintén gyakori probléma a kuplungpedál törés.

 

Ügyfeleink gyakran érkeznek hozzánk kuplung problémával és nagyon boldogok amikor megtudják, hogy csak a kuplung pedál rudazata tört el, jobb esetben csak szétakadt. A cserét mi azért nem szoktuk javasolni, mivel csak bontott alkatrészt lehet kapni elérhető áron, típus hiba esetén pedig a bontott alkatrész nem hosszútávú megoldás. Karosszériás kollégáink viszont kifejlesztettek egy olyan megoldást, amivel  a probléma véglegesen megszüntethető, egy biztos: eddig még egy javított kuplungpedál sem hibásodott meg.

Cikkünket folyamatosan bővítjük! Annak akit esetleg elbizonytalanítottunk vásárlás előtt, érdemes tudnia, hogy nincs a Trafic-oknál kedvezőbben fenntartható kisteherautó típus, a legnépszerűbb magyar autó vélemény oldalon olvasható értékelések is ezt mutatják! Amennyiben továbbra is szeretne ilyen furgont vásárolni, nézzen szét kisteherautó készletünkben! 

 

További bejegyzések