Kisteherautó javítás

Renault Trafic ajánlott szerviz

Renault trafic szervizelés

Renault Trafic ajánlott szerviz

Saját céges autónkon keresztül szeretnénk bemutatni, mi az amit mindenképpen érdemes elvégezni egy Renault Trafic-on mielőtt használatba vesszük.

Cégünk a közel egy évtized alatt, több száz Renault Trafic-ot üzemeltetett, szervizelt így ezeket a Renault Trafic kötelező szervizeket saját bőrünkön tapasztaltuk, így kedves ügyfeleinknek már nem kell.

Itt is fontos megjegyeznünk, hogy az Opel Vivaro-k és a Nissan Primastar-ok mindenben megegyeznek a Trafic-okkal!

Kedves vásárlóinknak mindig azt javasoljuk, hogy az helyett, hogy a vételárból faragnának végeztessék el velünk ezt a „starter pack”-ot, így sok későbbi kellemetlenségtől kímélhetjük meg egymást.

Alap szerviz:

Renault trafic szerviz

Természetesen az alap koncepció nem sokban tér el attól amit minden más frissen vásárolt járművön el kell végezni:

  • Olaj-olajszűrő csere

Egy 2.0 Dci Renault Trafic olaj feltöltési mennyisége 7.7 liter és az Elf 5W40-es olaját szereti a legjobban, persze ez a technika még nem annyira kényes erre. Céges autóinkon 10.000 km-enként cseréljük az olajat.

  • Levegőszűrő csere

A levegőszűrő cseréje a legkisebb költség, érdemes minden olajcserénél lecserélni.

  • Üzemanyagszűrő csere

A tüzelőanyag szűrő cseréjére érdemes odafigyelni, céges autóinkon minden második olajcserénél elvégezzük!

Ez a Traficok esetében különlegesen fontos

  • Pollenszűrő csere

Nem túl költséges beavatkozás, higiénés okokból érdemes rendszeresen cserélni.

  • Fék-futómű ellenőrzés

Teherautó futómű állítás eger

A futómű és a fékek ellenőrzését az általunk importált autók esetében alapból elvégezzük, a bérautóink is rendszeresen átesnek ellenőrzésen. Szerencsére a Trafic-ok futóműve nem túl kényes, a külföldről érkező példányokon a jó utak miatt általában maximum stabilizátor pálcát kell cserélni. Előfordul néha toronycsapágy hiba is, a Trafic-ok esetében ez is néhány ezer forintból orvosolható!

 

A megszokott javításokon felül a következőket fokozottan ajánljuk Renault Trafic szerviz esetében:

 

  • Váltó bowden ellenőrzése, rögzítése

Amikor megvásároltuk az első céges Trafic-okat rendszeresen jártunk menteni, mert leesett róluk a váltó bowden. Alkatrész beszerző kollégánk nem sokkal később felhívta a figyelmünket, hogy létezik egy viszonylag olcsó alkatrész, ami megóvhat minket a kellemetlenségtől, azóta minden saját autónkra felszereljük, ügyfeleinknek is javasoljuk!

Renault Trafic váltóbowden rögzítő

  • Váltó olaj csere

Mivel a Renault haszongépjárművek típushibája a váltó probléma, a váltóolaj cseréjén nem szabad spórolni. Saját autóinkon 100.000 km-enként cseréljük a váltóolajat. Váltóolajból is Elf a preferált, de mi azt valljuk, hogy időben lecserélni más márkára jobb mint későn lecserélni gyárira.

Amennyiben ezeket a javításokat vásárlást követően elvégezzük, sok későbbi fejfájástól kíméljük meg önmagunkat. Ha szeretné Trafic-ot vásárolni, érdemes szétnézni készletünkben és mi ezt a költséget szívesen átvállaljuk!

További bejegyzések