Amennyiben önt a Renault Trafic méretek érdeklik akkor mindenképpen olvassa el ezt a cikket a valós raktér méretekről!

Mivel ügyfeleink körében a Renault Trafic és az Opel Vivaro az egyik legkedveltebb furgon, nap mint nap kapunk hívásokat a Renault Trafic raktér méretekkel kapcsolatban. Ebben az írásunkban ezért valós, mért adatokkal, ábrákkal szeretnénk segíteni a raktérméretek témában! Fontos megjegyezni, hogy az általunk(és mindenki más által) mért raktér méretek gyakran eltérnek a gyári adattól. Amennyiben szeretne rövid vagy hosszabb távra Renault Traficot bérelni itt kérhet ajánlatot!

Fontos kiemelnünk, hogy a Renault Trafic, az Opel Vivaro, a Nissan Primastar méretei (és szinte minden más is) teljesen megegyeznek 2001-2014-ig. A Renault és az Opel első közös kisteherautója, az 1997 óta közösen gyártott Master és Movano után közösen fejlesztették a 2001 szeptemberében bemutatott Trafic II és Vivaro I modellt. Egy nagyon népszerű modellről van szó, debütálása után 2002-ben a Renault Traficot és az Opel Vivaro-t is az év furgonjának választották. Mi már rengeteget írtunk a Trafic-ok praktikusságáról, hasznosságáról így ebbe most nem mennénk bele. Röviden: egy Renault Trafic a kisteherautót használó vállalkozások 99%-ának megfelelő választás lehet. Fenntartási költségei más kisteherautókhoz képest jelentősen kedvezőbbek lehetnek. Ennek egyik oka, hogy rengeteg fut belőle, a másik pedig, hogy tervezésénél még az volt a cél, hogy minél tartósabb legyen. Nem titkolt tény, hogy a cégünk által forgalmazott kisteherautók nagy része Renault Trafic. Ennek az okai szintén az olcsó fenntarthatósághoz köthetőek, amik könnyen eredményeznek elégedett ügyfeleket. Szervizünkben kollégáink mindig azon versengenek, kinek jussanak a Trafic javítások, mivel szerelésük is egyszerű, kiszámítható.

Kezdjünk tehát bele: mind a három modellt két hosszban gyártották, egy rövidebb L1(4782MM) és egy hosszabb”hosszított Renault Trafic” L2(5182mm), tehát az L2h1 400mm-el hosszabb az L1H1-től. (természetesen magasságtól függetlenül ez ugyan így igaz az L2H2-re és az L1H2-re)

Fontos, hogy aki szeretné teljesen kihasználni a plató méretet, érdemes ha még az általunk mért Renault Trafic raktér méretekből is levon 5-15 cm-et, mivel a hátfal minden esetben bele lóg a hasznos plató méretbe, ahogy azt a következő képünkön meg lehet figyelni:

Renault Trafic hátfal

Renault Trafic méretek

Nézzük meg tehát részletesen a Renault Trafic raktérméreteket képekkel, valós adatokkal:

Dimenzió L1H1 L2H1 L1H2 L2H2
Raktér hossza 238cm 278cm 238cm 278cm
Raktér Szélessége 163cm 163cm 163cm 163cm
Kerékjárat közti szélesség 125cm 125cm 125cm 125cm
Ajtó magasság 132cm 132cm cm cm
Ajtó szélesség 138cm 138cm 138cm 138cm

 

Renault Trafic/ Opel Vivaro L1H1 méretek:

Renault Trafic L1H1 méret

Renault Trafic raktér

Vivaro l1h1 méret

Trafic l1h1

Renault Trafic L1H1 méretek
Raktér hossz                238cm
Raktér szélesség.        163cm
Kerékív között.           125cm
Hátsó ajtó magasság   132cm

 

Gondoltaink az L1H1 méretről:

Az L1H1 a legelterjedtebb Renault Trafic méret. Ügyfeleink számos területen használják. Méretei lehetővé teszik a belvárosi csomagszállítást is. Mivel fenntartása, fogyasztása sem több jelentősen mint bármelyik kis furgoné, szakértőink ennél kisebb teherautó vásárlását csak nagyon ritka esetben javasolják.

Renault Trafic/ Opel Vivaro L2H1 méretek

Renault Trafic L2H1

Renault Trafic L2H1

Hosszított Renault Trafic

Hosszított Renault Trafic

Renault Trafic L2H1 méretek
Raktér hossz                278cm
Raktér szélesség.        163cm
Kerékív között.           125cm
Hátsó ajtó magasság   132cm

Gondolataink az L2H1 méretről:

Az L2H1 a második leggyakoribb Renault Trafic méret. Raktere 40 centivel hosszabb mint az L1H1 raktere. Érdekes, hogy átlag vétel ára általában 3-400 Ft-al magasabb mint a rövid társáé. Ennek oka, hogy számos cégnek szükséges 250 centiméter körüli anyagokat szállítania amit egy L2H1 méretű Trafic-al tehetnek meg a leggazdaságosabban.

A H1 magasságú Vivaro-k nagyon praktikusak tudnak lenni és a mélygarázsok, aluljárók sem jelenthetnek nekik problémát, mint ezt kedvenc céges autónkról készült fotónk is mutatja:

Primastar magasság

Praktikuma miatt, mindig törekszünk rá, hogy minél több legyen belőle készleten. Aktuális készletünket itt tekintheti meg.

Amennyiben több adatot szeretne megtudni ezekről a sokoldalú kisteherautókról, érdemes átnézni az auto-data kapcsolódó cikkét, rengeteg fontos (és nem fontos) adatot tartalmaz.